Fille Danza släpper solodebutalbum ‘FELIPE’

Identitet, kamp, familj och kärlek.

Rapparen Fille Danza  känns bland annat igen från den ikoniska hiphopduon Ison & Fille. De senaste åren har de två satsat på respektive solokarriär. Efter flera hyllade singlar gör sig Fille Danza redo för att släppa sitt första soloalbum. Skivan FELIPE lyfter ämnen som identitet, kamp, familj och kärlek. 

Fille Danza har alltid haft en dröm om att släppa ett soloprojekt och nu är det äntligen här. På FELIPE får vi lära känna artisten på djupet. Namnet kommer från hans förnamn Felipe, vilket gör att det känns ännu mer personligt. 

“Jag är ganska blyg och tillbakadragen i mitt privatliv och har hittat ett sätt att få utlopp för mina tankar och känslor genom Ison & Fille och Lilla Al-Fadji, men nu känner jag mig redo att ta steget och stå på egna ben, utan något alterego! Jag vill släppa in lyssnaren i mina tankar och mitt inre känsloliv, det var därför jag ville döpa plattan till ”FELIPE”. Felipe är mitt namn men det är ingen som kallar mig för det förutom mina allra närmaste, min familj, min mamma och mina syskon” berättar Fille.

På albumet hittar vi de tidigare släppta singlarna “Tack & Lov”, “Europa”, “Preach” och “Charader”. Totalt får vi 10 tracks och bland gästerna finns L1NA och Mapei. Genom albumet får vi följa med på en nostalgisk resa genom Filles 20-åriga karriär. Vi får ta del av allt från livserfarenhet, kärlek och vänskap. 

Håll koll på Dopest.se för en kommande intervju med Fille Danza! Tills dess kan du lyssna på FELIPE nedan!