Kendrick Lamar till Fortnite med The Weeknd

Även Billie Eilish & Machine Gun Kelly ansluter till unikt event – då kan du se stjärnorna

Nu på fredag den 8:e december kommer Fortnite Festival att lanseras med en stjärnspäckad lineup av världsartister. Likt tidigare evenemang som ”Big Bang” med Eminem och ”Astronomical” med Travis Scott kommer denna upplevelse vara en virtuell festival, där olika akters musik spelas tillsammans med Fortnite-versioner av de själva.

Foto: Epic Games

The Weeknd har tidigare presenterats som en headliner via en kort trailer på Youtube, men nu står det även klart att Kendrick Lamar ansluter till lineupen, då han ska framföra ”i”. The Weeknd kommer att spela hela fyra låtar (”Blinding Lights”, ”The Hills”, ”Save Your Tears” & ”Take My Breath”) i vad som förväntas vara ett typ av huvudnummer.

Övriga artister bokade till festivalen inkluderar Billie Eilish, Machine Gun Kelly, Olivia Rodrigo & Lady Gaga, men även fem låtar från utvecklaren Epic Games själva. Festivalen kommer att rullas ut i olika skeden under de kommande dagarna och är gratis för alla Fortnite-spelare. Festivalen följer upp en tid av framgångar för spelet, dels genom Eminems event men även den rekordbrytande återkomsten för ”OG kartan”.