Då kommer Fortnite tillbaka till iOS

Efter närmare fyra års avsaknad från plattformen ser det nu ut som att Epics succéspel kan komma tillbaka genom ett kryphål

Efter att ha lagt in ett eget system för ”in-game betalningar” togs Epic Games enorma succéspel Fortnite bort från Apples App Store under 2020. Tech-bolaget menade på att Epic brutit mot deras riktlinjer, vilket resulterade i en juridisk tvist som pågått i närmare fyra år.

Nu ser det dock ut som att Fortnite kommer att återvända till iOS-plattformen, men endast på grund av en teknikalitet. Apple har likt många bolag varit i strid med EU kring olika regleringar, vilket nu lett till att de måste tillåta nedladdning av appar från andra källor än App Store.

Detta är inte en bekräftelse på att just Fortnite kommer att återvända, men i den kommande iOS 17.4 som beta-testas för tillfället ser det ut som att Apple kommer att öppna upp för dessa ”alternativa appbutiker”. Detta kan innebära plattformar som Epic Games Store, Steam och liknande.

Självklart gäller detta endast användare i EU, vilket innebär att resten av världen kommer att vara Fortnite-lösa på sina iPhones ett bra tag till. Exakt datum för när iOS 17.4 rullas ut är inte bekräftat, men lär vara inom de närmsta veckorna.