Fotografiska & Seams släpper ringkollektion

Tre silverringar som symboliserar tre städer

Fotografiska och svenska smyckesvarumärket Seams lanserar nu en unik ringkollektion som kommer att finnas i Fotografiskas butik i Stockholm från den 7 oktober. Först att lanseras är tre silverringar som symboliserar de tre städer där Fotografiska finns: Stockholm, Tallinn och New York.

Ringen Stockholm är inspirerad av Fotografiskas utsikt över Saltsjön och vattnet som omsluter staden. Smycket har en flödande design som symboliserar vattnet som ett av våra starkaste element, i konstant förvandling. I ringen New York speglas höga skyskrapor, oändliga tunnelbanespår och den karaktäristiska stadshorisonten i olika nivåer. Kringliga kullerstensgator, den klassiska Viruporten och idylliska blomstermarknaden är inspirationen till ringen Tallinn.

– Vi inspireras och formger efter de intryck vi får av vår dagliga omgivning och miljö. Det var en självklarhet för oss att verken skulle utformas av det som kännetecknar de städer de är döpta efter, säger Seams grundare Nima Lack

Ringarna lanseras i en begränsad upplaga och finns att köpa i Fotografiskas butiker i Stockholm, New York och Tallinn samt webshop i oktober. Ringen Berlin och övriga städer finns i butik senare under år 2023.