Frank Ocean hoppar av Coachella Weekend 2

Efter det kritiserade framträdandet första helgen

Festivalbesökare på Coachella möttes på torsdagsmorgonen av besvikelse, då festivalen nu meddelat att årets mest omtalade comebackuppträdande har blivit inställt.

Frank Ocean kommer inte gå på scen under festivalens andra helg, efter söndagens förvirrande och kaotiskta uppträdande, som lämnade många fans besvikna.  I ett uttalande, som Variety tagit dela av, förklarar nu artistens team att förseningen, det udda framförandet samt avhoppet beror på en skada artisten drabbats av.

“After suffering an injury to his leg on festival grounds in the week leading up to weekend 1. Frank Ocean was unable to perform the intended show but was still intent on performing, and in 72 hours, the show was reworked out of necessity.”

”On doctor’s advice, [Ocean] is not able to perform weekend 2 due to two fractures and a sprain in his left leg.”

På grund av benskadan var det nödvändigt att tina den isrink som monterats på scen för framträdandet, vilket försenade artisten med en dryg timme. På grund av ett utegångsförbud behövde Ocean sedan stiga av scenen efter bara 40 minuter. Artisten själv kommenterar detta i pressmeddelandet.

”Det var kaotiskt. Det finns skönhet i kaos. Det är inte vad jag planerade att visa men jag njöt av att vara där ute och jag kommer se er snart igen— Frank Ocean.”

Pop-punkbandet Blink 182 kommer ta över som Coachella 2023:s avslutande artist.