Uppgifter: Rapparen Fredo dömd till fängelse i Dubai

UK-rapparen häktades för innehav av Cannabis i Förenade Arabemiraten sent under 2023 – nu hävdar flera källor att han dömts

Med superhiten ”Funky Friday” 2018 tillsammans med Dave blev London-rapparen Fredo certifierad som en av Storbritanniens mest lovande rappare. Hans karriär har fortsatt som på räls med flera album och singlar som i skrivande stund genererar över 2,5 miljoner lyssnare i månaden på Spotify.

Rapparen har dock inte varit fri från kontroverser, då han tidigare i karriären spenderat tid i fängelse för knivbrott och kopplats till gängkonflikter inom London. Sedan ett par år tillbaka har det dock varit relativt lugnt kring Fredo, fram tills han arresterades i Dubai sent under 2023.

Den tätast befolkade staden i Förenade Arabemiraten har ökänt stränga lagar och rapparen uppges ha tagits in för Cannabisinnehav, vilket vanligtvis ger 3 års fängelsestraff men som kan öka ytterligare om domstolen anser att innehavaren avsett att sälja vidare.

Enligt uppgifter som cirkulerat på sociala medier och hos Clash Magazine har den 29-årige Fredo nu dömts till fem års fängelse för brottet, som troligtvis rubricerats som ”innehav med avsikt att sälja”. Uppgifterna är varken bekräftade Fredos team, Englands ambassad eller någon annan officiell källa, men under måndagskvällen har allt fler nära situationen uttalat sig på plattformar som X. Håll utkik på dopest.se för uppdateringar kring situationen.