Fricky hittar balans på debutalbumet ’Fricktion’

”Rörelse är det oundvikliga att livet händer; Och när man öppnar sina armar för att livet händer så går saker friktionsfritt framåt”

"Ingen kunde trot att jag skulle bli den som jag blev / Men när Fricky var ett barn han va på sitt egna ben / Ingen såg det då men nu dom alla vet / Jag vart uppe i min bubbla och kan inte ta mig ner" rappar Umeå-sonen Fricky på spåret "Bubbla" från det dagsfärska debutalbumet Fricktion.

Fricky, eller Erik Frikman som han egentligen heter, har gjort en stor livsresa de senaste tio åren. När han delade ut post och sålde elavtal, var det nog få som kunde föreställa sig att han snart skulle bli en av Sveriges mest inflytelserika röster för sin generation. Trots hög efterfrågan på ny musik, har 28-åringen valt att fokusera på att hitta balans i livet - och landa i rollen som pappa.

 

"Ibland har jag varit påväg att krascha, inte orkat fortsätta och bara längtat tillbaka till den gamla Erik som lekte och levde enkelt. Men det var aldrig något alternativ."

-Fricky 

 

Den balans som Fricky sökt tycks han ha funnit, och det är något som återspeglar sig i albumet Fricktion. Han tar med oss på en resa till sina inre tankar. Det är svävande, vackert och personligt - och inkluderar allt från popp till mer old school hiphop och råare trap. Med en kärlek till familjen och de som står honom närmst, samt kärlek till naturen, återvänder artisten med 10 tracks. Däribland finns de tidigare släppta "Moonshine", "Kär Pt. 2" och "Tanka tänka".

 

 

"Ni vet rörelse och fricktion hör ihop fint på det sättet. Rörelse är det oundvikliga att livet händer; Och när man öppnar sina armar för att livet händer så går saker friktionsfritt framåt."

-Fricky 

 

 

Nature love, är ord som bränns fast i hjärnan efter en lyssning. Även om det finns kyligare spår som "Peace Retreat (Iceman)" är plattan ett perfekt soundtrack till sommaren. I produktionen inkluderas naturljud från en sommarskog, fågelkvitter och vågor som slår in mot land. Bland producenterna finns Academics, von Haartman, Hannes Lindén, Bessem Bedziri och Fricky själv.

När Fricky idag släpper albumet Fricktion, är det med ömhet, och känslan av en tillit till framtiden och att allt som ska ske kommer ske. Lyssna in dig på Fricktion nedan!