Fricky åker ut på sommarturné

Se alla städer och datum här.

Efter att ha börjat musikkarriären 2012 i duon Broder John & Friman – har Erik Friman (Fricky) gjort det mesta antingen själv eller med hjälp av de som är som han är eller från där han kommer. Med Umeå-baserade skivbolaget och musikaliska kollektivet Random Bastards i ryggen har de inledande åren av solokarriären för artisten som nu kallar sig för Fricky gått explosionsartat framåt: tre singlar och en remix senare kallade Musikguiden i P3 honom för Framtidens artist, och med EP:n "Aqua Aura" som släpptes i våras har hyllningarna och omfamningarna varit så gott som unisona.

Nyligen avslutade han det första kapitlet på sin första turné ”Aqua Aura Tour” – slutsålt i princip överallt –och nu har det blivit dags att åka ut på nästa del som inleds i Stockholm i juni och avslutas i Oslo i augusti.

Med känslorna utanpå i sina sånger, och lätt poppig R&B som underlag, har han medvetet byggt en plats där negativitet kan blockas ut. Valet att vända sig mot R&B från hiphop-utgångspunkt kom även därifrån, att hans öppna och uttrycksfulla sätt som är så tydligt på succésinglarna skulle komma mer till sin rätta med sång.

”Jag vill vara genre-fri. Pop, hiphop, funk & afropop. Jag skulle kunna göra en cross-over från disco till K-pop om jag ville.” 

Se alla städer och datum nedan. Biljetter köps via respektive spelställe eller Luger.se.
6 juni – Stockholm, Trädgården
9 juni – Västervik, Palladium
16 juni – Boden, Western Farm
20 juli – Skellefteå, Trästock
25 juli – Piteå, Pool
26 juli – Emmaboda, Emmabodafestivalen
27 juli – Hudiksvall, Huddikkalaset
28 juli – Östersund, Storsjöyran
10 augusti – Göteborg, Way Out West
11 augusti – Oslo, Parkteatret