Futuristiska Battlefield 2042 ute i oktober - se trailer här!

Dice presenterar maxad trailer!

Det senaste tiden har det cirkulerat en massa rykten kring kommande Battlefield – och många av de visar sig nu vara sanna. Nästa Battlefield spel, Battlefield 2042 utspelar sig i framtiden. EA annonserade under ett digitalt showcase det nya Battlefield med en episk trailer, och gameplay trailern väntas komma den 13 juni.

Spelet tar alltså plats i framtiden, 2042. USA är i krig mot sina värsta fiender Ryssland mitt under en global klimatkris. Det kommer finnas sju kartor när spelet lanseras, vilka kan rymma 128 spelare – beroende på vilket spelläge du spelar. 128 spelare är en stor ökning i jämförelse med förra upplagan av Battlefield där 64 spelare var gränsen. 128 spelare kan man dessvärre bara spela på next-gen konsoler samt PC.

EA går i sitt pressmeddelande in mer i detalj på vad spelet går ut på:

”Bristen på mat, energi och rent vatten har lett till flertalet länders totala kollaps, vilket skapat den största flyktingkrisen i historien. Bland alla dessa människor på flykt – eller så kallade Non-Patriate och NO-Pats – återfinns familjer, bönder, ingenjörer – och till och med soldater. Mitt i allt detta står USA och Ryssland, som dragit in världen i ett fullskaligt krig”

Den stora nyheten under showcaset var ”specialist rollen”. Nu kan du anpassa din egna utrustning i jämförelse med de tidigare Battlefield-spelen där du bara erbjöds fyra spelbara klasser (Medic, Assault, Support och Recon) – och då var vissa vapen och föremål låsta till dessa karaktärer. Alla specialister kan alltså ha en utrustning utifrån personliga önskemål men varje specialist har sin unika egenskap och fyra av tio specialister presenterades som kommer vara tillgängliga vid lansering. En specialist är Maria Falck, en specialist som används till att hjälpa sina soldater genom att skjuta skott med läkande egenskaper från långt håll. En annan specialist är Wikus van Daele som har en drönare som kan markera fiender.

Ett stort steg för spelserien är att det inte innehåller något singleplayer läge, något som Battlefield länge varit kända för. Ett battlepass-system kommer också finnas tillgängligt och det första året kommer innehålla fyra säsonger med både gratis och premium-innehåll. Premium-nivåerna av battle passet kommer dock endast innehålla kosmetiska föremål.

Det är intressant att se hur Battlefield utvecklas och att de vågar ta steget ifrån singleplayer läget då de länge varit i toppen när det kommer till just det. 128 spelare är en extremt stor utveckling från tidigare 64 och det kommer bli intensiva krig på kartorna. Nu när de tagit steget från singleplayer är frågan om de vågar ta nästa steg och presentera ett battle royal-läge … Vad tror ni?