G-SHOCK grundaren Kikuo Ibe i exklusivt möte med Lamix

I samband G-SHOCKs 35-årsjubileum pratar grundaren & Lamix om "Hey Baby", drömmar och hur man övervinner svåra prövningar.

I samband med att G-SHOCK i år firar 35-årsjubileum vill man lyfta upp grundaren, Kikuo Ibes, mantra ”Challenge The Limit”. Som en del i detta har man b.la. tagit fram en limiterad klocksamling ihop med Gorillaz. Detta som en hyllning till grundarens dröm om att fortsätt utmana gränserna för vad som är möjligt och en dag ta G-SHOCK ut i rymden.

Gorillaz-medlemmarna satt ner i ett exklusivt samtal med Ibe där man pratade om tid, motgångar och att utmana gränserna. Nu blir svenska artisten Lamix den enda personen i världen förutom Gorillaz att sätta sig ner i ett samtal med Ibe.

Mantrat ”Challenge The Limit” myntade Kikuo Ibe som ung när han fick ett armbandsur av sin far. En kär ägodel och den första klockan Ibe någonsin ägt. En dag tappade han klockan i marken så att den gick sönder och med det föddes målet att skapa en klocka som skulle vara oförstörbar. Efter mer än två år och 200 prototyper lyckades han till slut skapa en stöttålig konstruktion som helt skulle förändra det konventionella tänket kring klockor och som än idag ligger till grund för varje G-SHOCK-klocka. Den målmedvetenhet som drev Ibe under de två åren blev till slut mantrat ”Challenge the limit”.

”Det var till en början helt surrealistiskt att just jag skulle få möjlighet att sitta ner med Ibe. Tänk dig, Gorillaz och jag, från lilla Sverige. Men i processen inför mötet framgick det att de hade hört ”Hey baby” och storyn om min resa och tyckte att jag personifierade ”Challenge The Limit”. Den låten ändrade allting över en natt för mig. Jag gick från i princip ingenting till att turnera och se världen. Nu sitter jag här med G-SHOCK:s grundare och kan relatera till honom på flera plan” säger Lamix.

I filmen om mötet mellan Lamix och Kikuo Ibe får vi höra historien bakom deras svåraste prövningar och hur de lyckades övervinna dessa.

 Jag känner igen mig i Lamix. Visst, det var absolut inte samma förutsättningar och hinder, men jag förstår honom. Känslan av att sitta fast och belöningen när det lossnar. Jag var nära på att ge upp ett flertal gånger. Eller tanken uppstod i alla fall. Men i slutändan har jag alltid haft en procents ”ge aldrig upp”-känsla, säger Kikuo Ibe.

Filmen är den första i en serie av personporträtt på svenska artister. Erik Lundin och Thailee är två andra som porträtteras och diskuterar temat Challenge the limit. Spana in klippet ovan.