Foto: "ALBUM TRAILER - WLAK 2 (officiell video)" via Youtube / Skärmavbild

Hör Gaboro testa nytt sound på ”Heartless”

Skruvar ner tempot & energin till en atmosfärisk kärlekshistoria, tonsatt av produktion från Yei Gonzalez

Få har exploderat in på den svenska rapscenen och hållit tempot uppe så pass konsekvent som Gaboro. Den maskbärande rapparen tog sig in i gamet under förra året med hårdträffande singlar som "BOGOTA" & "BROWSKI", drivna av produktion från stadskollegan Tsino. Under det senaste året har han dock utvecklat sitt sound och breddat sin diskografi med EP:s såväl som samarbeten med stora artister som Dizzy"BLANCO". Nu är han tillbaka med ännu en singel och ännu ett nytt kliv vidare i sin utveckling med den melankoliska "Heartless".

Yei Gonzalez har kokat upp ett beat som ekar av dystra pianotoner ackompanjerade av en dunkande basgång. Glesa, kyliga melodier vävs genom den lunkande rytmen som Gaboro pratar till en speciell tjej över. Dysterheten i produktionen får även gifta sig med en sjungen refräng, där en röst i hög tonart (kanske Gaboro själv?) svaras av rapparens karaktäristiskt djupa röst.

Även i texten får vi höra Gaboro öppna upp en mer känslosam sida av sig själv, som vi annars bara fått höra prov på i låtar som "CORAZON". Vi får såklart även höra instick där han berättar om aspekter av gatulivet, men på "Heartless" tar det plats i baksätet för en kärleksförklaring till någon speciell.

"Vilken Bonnie & Clyde? Vadå Romeo & Julia?
Jag & du skriver egen historia"

Lyssna på "Heartless" och mer ny musik i DOPEST Playlist!