• Foto: Adidas

Gareth Bale går in i PGA-tävling

Walesiska ex-fotbollsstjärnan byter dobbarna mot klubban på heltid, ska proffs-satsa på golfen i USA

"Wales, Golf, Madrid. In that order"

Gareth Bale ljög inte när han höll upp en walesisk flagga med just de orden skrivna på under firandet för kvalificeringen till EM 2020. Sedan dess har han hunnit pensionera sig från fotbollen efter en kort sejour i Los Angeles FC och plocka upp golfklubban på heltid. Nu tar han satsningen till nästa nivå genom att gå in i en PGA-tävling, USAs största golfturnering, som går av stapeln i Kalifornien nästa vecka. På sin Instagram avslöjade han nyheten som möttes av en flod av kommentarer, många ekandes den topp 3 som syndes på den där flaggan för fyra år sedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Gareth Bale (@garethbale11)

Bale meddelade sin pensionering från professionell fotboll med ett längre inlägg på Instagram den 9e januari. Ett beslut som chockade vissa då han endast är 33 år gammal, men som inte kom oväntat efter att den walesiska anfallaren under en längre tid uttryckt frustration med media och rollen som fotbollsspelare.

Gareth Bales professionella fotbollskarriär sträckte sig över 17 år där han representerade Southhampton, Tottenham, Real Madrid och Los Angeles FC. Utöver historiska fem Champions League-titlar vann han även La Liga tre gånger med Real Madrid och deltog i två EM och ett VM med sitt landslag Wales.