GAS släpper albumsingel #2: "Lights"

Följer upp "Tysta Leken" med kaxig singel från kommande albumet, switchar upp till mer direkt och hård rap

GAS är en artist från Sveriges västra delar, ett område som varit i framkant av hiphop-Sverige under en tid nu. Han började uppladdningen för sitt kommande debutalbum med ”Tysta Leken” tidigare i år, en mer melodisk track som nu följs upp med den mycket mer direkta ”Lights”.

På den nya singeln hör vi en självsäker GAS som plockat fram en hårdare stil med råa bars och varierande flow som slår snabbt över beatets tunga bas och gitarrsample. Han går även ut hårt med sin lyrik, som utstrålar självförtroende när han biggar upp sig själv men med fokus på att han låtit vänta på sin tur. En ödmjukt kaxig inställning.

”Bara haft is i magen, men utåt ser ut som jag är hemlig”

GAS har under den senaste tiden fokuserat mycket på att utveckla sitt sound i nya riktningar, något som blir tydligt med den tvära vändningen från årets tidigare släpp med ”Tysta Leken” och EP:n ”OC Sessions”. Under året kan vi förvänta oss att höra hans ännu namnlösa debutalbum, som lär fortsätta testa olika stilar.

”Olika känslor kommer fram i olika låtar, de arga känslorna måste också komma ut, det händer att de träffar rätt i folk ibland. Det säger någonting”, säger han själv om tanken bakom skiftet i sounds.

Lyssna på ”Lights” och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!