Omslag: Art by Esse

Gee Dixon gästas av Modo Banja på singeln “Unika stilar”

Från kommande EP:n Juju Pt.3

Under februari månad var veteranen från Flemingsberg, Gee Dixon, tillbaka med den medryckande och dansanta bangern "ALLEZ". Över syntiga och elektroniska melodier från Malmö-producenten Martin René’s, fick vi höra Dixon lägga vältajmade bars över ett tydligt franskinfluerat flow. 

I dag är stockholmsrapparen tillbaka med singeln “Unika stilar”, där han går samman med ingen mindre än artistkollegan Modo Banja. Över ett Masse Salazar-beat sjunger grabbarna om att leva livet som både artister och skapare: “De försöker leta svar vi förklarar för dom / Livsstilarna är unika”. Dixon’s mörka röst gör sig riktigt bra med Modos mjuka, och tillsammans med beatet från Masse är det en klockren blandning mellan R&B och hiphop:

”Jag har alltid velat jobbat med Modo Banja sen jag första gången på en fest hörde ”När Glasen toppas”. Han är unik i sitt sätt att sjunga på, och så känner jag hans familj sen tidigare så det va naturligt att vår låt skulle hända”, berättar Gee Dixon.

Han fortsätter:

“Låten handlar om hur vi är unika i vårt sätt att leva livet som artister och skapare. Inspirationen kommer från att vi båda gillar RNB och hiphop från tidigt 2000 tal, så de va den viben vi valde att koka ihop något tillsammans på ett masse beat som är inspirerad av RnB och hiphop från 2000 talet men där vi ändå rappar/sjunger på ett sätt som är up to date”.

Dessutom avslöjar Gee Dixon att låten är det första smakprovet från kommande EPn: Juju Pt.3, och att han i sommar kommer ge sig ut på en turné i hela landet. 

Missa inte “Unika stilar” med Gee Dixon & Modo Banja i DOPEST Playlist nedan!