• Foto: Mario Mendoza
  • Foto: "Dafina Zeqiri - Dhimbje Dhimbje" via Youtube / Skärmavbild

Gee Dixon släpper dansanta ”Love you” med Dafina Zeqiri

Över en förförisk produktion från legendariske Redline-mogulen Masse Salazar bjuder de båda artisterna på en sommarhit

Stockholmsrapparen Gee Dixon kan definitivt räknas till en av det svenska hiphop-gamets veteraner. Sedan debuten "Gunshotta Blaze" 2013 har han stadigt cementerat sin roll som en tankfull lyriker som sömlöst kan switcha över till dansanta hits som "Majnoon" och "La Madrina". Tillsammans med den internationella sångerskan Dafina Zeqiri, som denna gång gästar på svenska, bjuder han nu på "Love you", den första singeln från hans kommande album Avantgarde.

Dafina Zeqiri gästade nyligen tillsammans Ricky Rich den albanska superstjärnan DYSTINCT på hiten "Ku Je Ti", där hon visade upp sin medryckande vackra sångröst på albanska. Denna gång väljer hon dock att sjunga på svenska, vilket hon använder till att måla upp ett romantisk möte på klubben där Gee levererar rader i rollen som motparten. Till en början mer betraktande, som sedan blir mer självsäkra under hans vers.

"Du är mystisk som Mona Lisa
Baby nyfiken, låt mig visa"

Beatet är producerat av legendariske Masse Salazar och kan beskrivas som Ampiano, en dansant och exotisk subgenre till house-musik som tog sin början i Sydafrika under 10-talet. Stilen har blivit populär inom dans- och klubbkulturen, vilket känns helt rätt med tanke på de rytmiskt vibrerande synth-ackorden och de taktfasta trummorna.

Tillsammans har Gee, Dafina & Masse helt enkelt kokat upp en sommarhit, som tveklöst kommer att gå varm på klubbar och fester i sommarvärmen.

Lyssna på "Love you" och mer ny musik i DOPEST Playlist!