Foto: Pressbild

Gee Dixon fortsätter album-tagg med ”Ronaldo”

Har med sig långvariga samarbetspartnern Viktor Ax på beatet för projektets andra singel

Gee Dixon växte upp i Visättra utanför Stockholm och har länge varit ett etablerat namn på den svenska hiphopscenen, även innan sin officiella debut med Masse Salazar bakom produktionsspakarna år 2015. Genom åren har hans sound beskrivits som lika dansant, urbant och klubbigt som det är mörkt och seriöst, vilket redovisats i projekt som Dimman 2015, Paraply 2019 & Juju-serien mellan 2020-2022.

Nyligen släppte han "Måla Allting Svart" med YVO som producerades av Viktor Ax, en annan etablerad figur inom svensk hiphop. När han nu släpper den andra singeln från det kommande albumet Avantgarde är Ax bakom spakarna igen, denna gång med mycket mindre dramatik och mer dans på spåret "Ronaldo".

Det lågt krypande beatet håller rytmer som är svåra att inte ryckas med i, medans Gee kompletterar med ett kommenderande flow som blir till medryckande chants i refrängens upprepade rader. Inkilat i produktionen hör vi också Ronaldos catchphrase "SIUUU", som både dyker upp mellan verser och choppas in imellan.

"Badman som jag Ronaldo"

Lyssna på "Ronaldo" och mer ny musik i DOPEST Playlist!