Gee Dixon växte upp i Visättra utanför Stockholm och har länge varit ett etablerat namn på den svenska hiphopscenen, även innan sin officiella debut med Masse Salazar bakom produktionsspakarna år 2015. Genom åren har hans sound beskrivits som lika dansant, urbant och klubbigt som det är mörkt och seriöst, vilket redovisats i projekt som Dimman 2015, Paraply 2019 & Juju-serien mellan 2020-2022.

På sin senaste singel "Måla Allting Svart" kombinerar han klubben med mörkret, genom en produktion från Viktor Ax som är upptempo i sin takt men melankolisk i sin ton. Gee rappar, sjunger & hummar om krossade hjärtan och förlorad kärlek med en sorg i rösten som känns, vilket han även poängterat inför släppet.

”Den här låten slutar aldrig toucha mitt hjärta”, säger Gee Dixon själv om "Måla Allting Svart".

På refrängen hörs även nykomlingen YVO, som här gör officiell debut. Även om vi inte hört mycket om henne som artist, så har YVO länge medverkat bakom kulisserna som låtskrivare och skrivit hits i bland annat Melodifestivalen under flera års tid. Här levererar hon en känslostark hook som sätter pricken över i:et på singeln som ska bli den första från Gees kommande album Avantgarde, som dyker upp senare under året via Redline med ytterligare produktion från Ax.

Lyssna på "Måla Allting Svart" och mer ny musik i DOPEST Playlist!