Se första trailern till ’Gladiator II’

Paul Mescal, Pedro Pascal, Joseph Quinn och Denzel Washington dyker upp i uppföljaren till klassiska ’Gladiator’ – då kommer den på bio

Uppföljaren till en av de mest storslagna filmerna någonsin är snart här. Gladiator II följer upp på den episka filmen från 2000 med Russel Crowe i huvudrollen som den romerske generalen Maximus Decimus Meridius.

Då som nu är Ridley Scott (Alien m.m) bakom spakarna som regissör. Vi har tidigare gått exklusiva bilder från filmen, men nu har vi äntligen fått den första officiella trailern.

Här är en kort sammanfattning av storyn för de som missat:

Efter att ha levt ett fridfullt liv med sin fru och deras barn blir Lucius fångad av romerska soldater och tvingad in i slaveri av Pedro Pascals (The Last of Us, Narcos) Marcus Acacius. För att hålla sig vid liv tvingas han slåss som gladiator, vilket leder honom till att ta upp kampen mot det sadistiska kejsarparet Caracalla och Geta, spelade av Fred Hechinger (Kvinnan i fönstret) och Joseph Quinn (Stranger Things). Tungviktaren Denzel Washington (Training Day, American Gangster) dyker även upp i rollen som Macrinus, en förmögen vapenhandlare som också äger en grupp gladiatorer.

Gladiator II har biopremiär den 22 november 2024. Spana in den första trailern på Youtube nedan!