Globen byter namn till Avicii Arena

För att hylla den bortgångna Avicii samt belysa psykisk ohälsa bland unga

Nu kommer beskedet att en av Sveriges mest kända och välbesökta arenor Ericsson Globe (eller Globen) byter namn till Avicii Arena. Syftet är att hylla den bortgångna DJ:n som gick bort 2018, samt belysa psykisk ohälsa bland unga. Det görs genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation, Trygg-Hansa och Bauhaus.

Att kunna använda en av Sveriges mest kända och besökta byggnader som megafon för en av vår tids viktigaste samhällsfrågor på det sätt vi nu gör tillsammans med våra partners känns fantastiskt. Idén kom när vi genomförde Avicii Tribute Concert i december 2019; att skapa en plats som kunde sprida samma förståelse och gemenskap som genomsyrade den kvällen, med viljan att göra skillnad” säger Andreas Sand, vd på Stockholm Live som driver Avicii Arena.

I samband med lanseringen av Avicii Arena startar också Stockholm Live, Tim Bergling Foundation, Trygg-Hansa och Bauhaus ett samarbete och initiativ för att förebygga psykisk ohälsa bland unga i Sverige. Initiativet ska ge unga verktyg och kunskap för att må bättre, samtidigt som vuxna ska bli mer medvetna om den utbredda problematiken med psykisk ohälsa bland unga. Målsättningen är att genomföra insatser i hela landet, men även aktiviteter inne på arenan – där det bland annat planeras för ett större publikt evenemang i Avicii Arena på Tim Bergling Foundations årliga dag den 5 december.

Tim Bergling Foundation tar sitt arbete inom ”For a better day” med i det gemensamma initiativet, som samlar in ungas röster, tankar och behov och vars innehåll blir en viktig del för det fortsatta arbetet.

”Det är bara genom att lyssna på de unga och jobba tillsammans med dem som vi kan göra skillnad på riktigt. Vi kommer utgå från det i allt vi gör. Vi kallar insamlingen For a better day eftersom vi har frågat unga människor vad de behöver för en bättre morgondag, och deras svar kommer ligga till grund för vårt arbete i och utanför arenan” säger Klas Bergling, grundare av stiftelsen Tim Bergling Foundation.

I samband med namnbytet tolkar Kungliga Filharmonikerna Avicii-låten ”For a better day”, som sjungs av 14-åriga  Ella Tiritello från Kristianstad.