När det stod klart att Gods of Rap turnén skulle inta Skansen i Stockholm var det till mångas jubel. Med en line-up av Wu-Tang Clan, Public Enemy, De La Soul och DJ Premier skulle många få chansen att se några av hiphopens mest ikoniska grupper live på Skansen.

Under den molniga himlen hade ett publikhav av ca 7000 personer samlats. Personer som skulle få sig en efterlängtad nostalgi tripp till sina barndomsidoler. Det som för många var den heliga Allsång-scenen skulle under kvällen bli ett minne blott och förvandlas till legendarisk hiphop mark. Majoriteten i publiken skulle få uppleva det som många själva uttryckte var 'riktig hiphop'.

 

Först ut på scenen var De La Soul som värmde upp publiken med låtar som "Me, Myself and I" från 1989. Trots en trög start så fick Posdnuos till slut igång publiken. Men ringlande köer till alkohol stånden och ett intensivt DJ-set från Premiere som är kvällens stjärna, så inväntade publiken nästa stora akt. När Public Enemy Radio (som man numera kallar sig) entrade scenen med Chucky D tog det inte det inte många sekunder innan nävarna i publiken höjdes. Trots att avsaknaden av övriga Public Enemy medlemmar är stor blev detta nästa växel för publiken. Det märktes snabbt att det var en lojal crowd på plats. Låtarna sjöngs med utan problem och människor i alla åldrar dansade non-stop. Som mäktigast blev det när man inför "Fight the Power" noterade att Therese May avgått men att Donald Trump fortfarande är president.

”Theresa May is gone, but Donald Trump is still here”

Chucky D banade vägen för huvudakten. Trots att Method Man saknades så var det till publikens stora jubel och ösregnet som medlemmarna som Ghostface Killah, Raekwon, GZA och U-God klev på. Ol' Dirty Bastard ersattes av sonen  Young Ol' Dirty Bastard som fick ersätta sin pappa som avled 2004. RZA passar på att poängtera nyheten att man fått ett kvarter döpt efter Wu-Tang. Och med "Wu-Tang Clan aint nuthin to fuck with” levererade man sin egna hiphop-Allsång-på-Skansen. Något som för många blir en oförglömlig spelning.