Godsent söker världens första e-sportsmaterialare

Det svenska e-sportslaget har lagt ut en annons där de söker en unik medarbetare, Lucas Simonsson har fått praoa

Tillsammans med deras huvudsponsor Prisjakt har nu det svenska e-sportslaget Godsent tagit ett historiskt kliv på arbetsmarknaden. De söker nämligen efter en e-sportsmaterialare för att hjälpa laget med tävlingar, träningar och andra situationer där utrustningen behöver vara på topp.

"Svenska esportförbundet ingår i Sveriges Riksidrottsförbund sedan i våras, en viktig markering för att omvärlden ska ta esporten på det allvar den förtjänar", skriver Godsent.

Godsents HQ ligger i Malmö och det är därifrån tjänsten utgår från årsskiftet till 2024. Rollen är den första i sitt slag och tar inspiration från mer traditionella idrotter. I fotboll till exempel är materialarens roll att ordna med matchställ, fotbollar och övrig utrustning.

Här är några av punkterna de radar upp i jobbannonsen:

  • Varje millisekund räknas.En viktig del av jobbet är inköp och underhåll av spelarnas utrustning. Det är detaljerna som avgör på esportens elitnivå, så det är viktigt att du håller dig ajour med alla nya produkter som släpps på marknaden.
  • Du avgör när nya saker måste köpas in eller när prylar måste skickas på reparation.
  • Som materialare ser du till att allt är på plats inför tävlingar och bootcamps, och du vet förstås vilka inställningar som passar varje lagmedlem bäst.
  • Kom ihåg, du är först i världen. Eftersom det inte tidigare funnits en materialförvaltare inom esporten blir det här en roll vi utvecklar tillsammans.

Om du känner dig lite tveksam på vad rollen kan innebära har Prisjakt tagit fram en serie på Youtube, där profilen Lucas Simonsson (från JLC) testar på att vara e-sportsmaterialare. Du kan spana in den ovan!