• Pixel Watch 2 i Polished Silver/Porcelain. Foto: Google
  • Pixel 8 Pro i Porcelain. Foto: Google
  • Pixel 8 i Obsidian. Foto: Google

Google lanserar telefonerna Pixel 8 & Pro samt klockan Watch 2

Efter debuten på den svenska mobilmarknaden kommer nu uppföljaren, samt en helt ny riktning

För ett år sedan gjorde Google entré på den svenska telefonmarknaden med Pixel. Idag släpps uppföljarna Pixel 8 & Pixel Pro, samtidigt som de gör debut på marknaden för smarta klockor med Pixel Watch 2. Dessutom får hörlurarna Pixel Buds Pro sin största uppgradering någonsin.

Vi har samlat vad vi vet om alla tre nyheterna här:

  • Pixel 8 i Rose. Foto: Google
  • Pixel 8 i Obsidian. Foto: Google
  • Pixel 8 Pro i Porcelain. Foto: Google
  • Pixel 8 Pro i Bay. Foto: Google

Pixel 8 & Pixel 8 Pro

Pixel 8 och Pixel 8 Pro, är utvecklade med AI i fokus för en mer användbar och personlig upplevelse. De nya Pixel-telefonerna är utrustade med Googles mest avancerade kameror, något som även kombineras. Vi har alla någon gång varit i en situation där det perfekta gruppfotot har tagits, men en i gruppen har glömt att titta in i kameran. Den nya funktionen "Bästa Bilden" fixar detta genom att skapa en algoritm som använder sig av en blandning av de foton som tagits för att få fram det bästa möjliga fotot, helt utan manuell redigering.

Varje kamera på Pixel 8 Pro har uppgraderats, inklusive huvudkameran som nu tar bättre foton och videor i svagt ljus. Det större ultravida objektivet ger ännu bättre makrofokus, teleobjektivet fångar 56% mer ljus och tar 10x bilder i optisk kvalitet. Den framåtvända kameran har nu autofokus som gör att man kan ta bättre selfies än någonsin på en Pixel-telefon. Tillsammans med Pixels mest avancerade zoom och video hittills utgör de Pixels bästa kamerasystem någonsin.

Pixel 8 har samma uppgraderade huvudkamera samt en ny ultravid lins som gör att även de minsta motiven kan bli spektakulära bilder med makrofokus. Den uppgraderade bakre kameran på Pixel 8 har en avancerad bildprocessor som ger levande färger och skarpa detaljer i nästan alla ljus.

Kraften bakom AI:n i system är Google Tensor G3, Pixels mest kraftfulla chip hittills, som för med sig det senaste inom Googles AI till Pixel 8-telefoner. Sedan Google Tensor infördes med Pixel 6 har AI-funktionerna förbättrats dramatiskt. Den största maskininlärningsmodellen på Pixel 8 är tio gånger mer komplex än den på Pixel 6. På så vis får du ännu mer av de toppmoderna foto- och videofunktioner Pixel är känt för, och nya, smartare sätt att få saker gjorda under dagen.

Pixel 8 Pro har en ram i polerad aluminium och, för första gången på en Pixel Pro, matt glas på baksidan. Telefonen har en 6,7-tumsskärm och kommer i färgerna Obsidian, Porcelain och Bay. Den mindre Pixel 8 har en metallram med satinfinish och polerat glas på baksidan. Telefonen har en 6,2-tumsskärm och kommer i färgerna Obsidian, Hazel, Rose.

  • Pixel Watch 2 i Polished Silver/Porcelain. Foto: Google
  • Pixel Watch 2 i Matte Black/Obsidian. Foto: Google

Pixel Watch 2

Inifrån och ut är Googles nya Pixel Watch 2 utformad för bekvämlighet och prestanda hela dagen. Höljet är tillverkat av 100% återvunnet aluminium, vilket gör den 10% lättare än originalet Pixel Watch och mer bekväm att använda dygnet runt, speciellt när du sover. Kronan är också större och mer jämn med den cirkulära siluetten för enklare åtkomst och navigering. Med 24 timmars användning med alltid aktiv skärm och en hel dags laddning på bara 80 minuter är det även en långvarig produkt som Google debuterar med på den svenska smartwatch-marknaden.

Klockan har även tre nya sensorer som ger dig djupare insikter om din hälsa. Tillsammans med Googles förbättrade AI-pulsalgoritm ger en helt ny pulssensor en mer exakt pulsavläsning än någonsin tidigare. Faktum är att den är upp till 40% mer precis för intensiva aktiviteter som HIIT, spinning och rodd. Det betyder att du också får mer exakta avläsningar för andra viktiga hälsomått - från förbrända kalorier och aktiva zonminuter till dagliga beredskapsresultat och sömn.

Klockan finns i fyra färgkombinationer: Polished Silver/Bay, Matte Black/Obsidian, Polished Silver/Porcelain och Champagne Gold/Hazel. Det breda sortimentet med tillbehör, som nu även inkluderar nya smala metallarmband och sportarmband, gör att du kan anpassa klockan efter din stil, ta med den på en fin middag eller bära den till gymmet.

Priser

Pixel 8, Pixel 8 Pro & Pixel Watch 2 finns tillgängliga för förköp idag via Google Store och kommer att finnas i butik hos återförsäljarna Dustin, Elgiganten, Tele2, Telenor, Telia och Tre från och med den 12:e oktober.

Pixel 8
128 GB: 9 590 kr
256 GB: 10 390 kr

Pixel 8 Pro
128 GB: 13 090 kr
256 GB: 13 890 kr
512 GB: 15 390 kr

Pixel Watch 2
Wifi: 4 590 kr
LTE: 5 190 kr

Pixel Buds Pro
2 399 kr