Göran Kling & Efva Attling går ihop för samarbetet 'the HÖGDALEN'

En kollektion exklusiva smycken

Den 11 juni lanseras samarbetet mellan Efva Attling och Göran Kling för the HÖGDALEN – Efva Attling’s kreativa online hub. Göran Kling har snabbt blivit en av Sveriges mest eftertraktade smyckesdesigners som vars ”chunky design” setts på både Peter Stormare och Silvana Imam som på internationella stjärnor. Nu teamar han upp med Efva Attling’s kreativa online hub the HÖGDALEN för en kollektion exklusiva smycken.

”Efva har alltid varit en hjälte för mig! Hon har brutit mot alla regler för hur en silversmed ”ska” jobba, och gjort det så framgångsrikt att det plogat vägen för alla oss andra som vill jobba med smycken men inte vill vara låsta i gamla traditioner och tankesätt. Att få göra ett projekt ihop med en sån legendariskt designer som Efva har varit superkul! ” – Göran Kling.

Göran Kling designar limiterade smycken med ett eget uttryck för hand i sin ateljé i Stockholm. För the HÖGDALEN x Göran Kling lanseras en kollektion i 925 sterling silver, Hope Pendant, Hope Ring och Maskros Pendant. Halsbandet Maskros Pendant stödjer barnrättsorganisationen Maskrosbarn.

”Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med the HÖGDALEN och Göran Kling. Det betyder enormt mycket för oss att vår målgrupp uppmärksammas brett och att det fina smycket säljs till förmån för oss.” – Elin Hågeby Caicedo, generalsekreterare Maskrosbarn.

Två stycken one of a kind-ringar har även designats i samarbete mellan Efva och Göran under namnet AttKling – ringarna heter Unique Ring I och II.

”För ett par år sedan hade min systerson Love en sån cool ring på sig. Jag frågade vem designern var, det var Göran Kling. Hmm, mannen har ett alldeles eget formspråk tänkte jag. Ganska nyligen sa en vän till mig – du måste kolla in Göran Klings design. Där var han igen. Vi bestämde möte och ”magic happened”. Så kul att få göra ett AttKling samarbete och att Göran valde att vi ska stödja organisationen Maskrosbarn – ett klockrent val.” säger Efva Attling.

Kollektionen lanseras 11 juni på thehogdalen.com