Greekazo tolkar Tomas Ledin med "Älskar & Hatar"

Genom Spotify Singles bjuder han på en sommarbanger i ny tappning med hjälp av takenoelz & Pablo Paz på beatet

”Sommaren är kort” kan mycket väl vara en av de mest välkända låtarna i Sverige. Tomas Ledins sommarklassiker har blivit en ikonisk låt som hörts på skolavslutningar, i reklamer och allt däremellan sedan den släpptes på 80-talet.

I ett unikt samarbete med Spotify Singles har nu Greekazo släppt en ny version av klassikern, men hans version har fått titeln ”Älskar & Hatar”. Låten är skapad tillsammans med producenterna takenoelz och Pablo Paz från NBL, namnen bakom tidigare framgångsrika tolkningar som VC Barres ”Soldat”.

”’Sommaren är kort’ är en legendarisk sommarlåt som man har hört tusen gånger. Låten symboliserar verkligen sommaren för mig. När jag ska skulle tolka och lägga min touch på en så stor hit, tillsammans med Spotify, var det mycket utmanande eftersom det var något nytt för mig. Det var helt enkelt utanför min comfort zone, men jag tycker att jag fick till det riktigt bra. Den har en bra mix av Greekazo, samtidigt som känslan av originalet finns kvar. Jag hoppas ni kommer gilla den lika mycket som jag”, säger Greekazo.

Sedan 2018 har Spotifys studio i Stockholm möjliggjort för artister att spela in nya låtar till sina fans, och göra tolkningar av musik som har spelat en roll i deras liv. När spellistan Sommarhits möter Spotify Singles får vi höra fem olika artister ta sig an fyra sommarklassiker. Förutom Greekazo är Darin, LBSB & Carina Dahl och Tuva med i kampanjen.

Lyssna på ”Älskar & Hatar” och mer ny musik i DOPEST Playlist!