Greekazo inleder 2021 med singlarna “Ingen annan” & “Jag ljög”

Hässelby-rapparen följer upp ett framgångsrikt år med en ny dubbelsingel

Greekazo hade ett fullspäckat 2020 med flera gästinhopp (24k, Dree Low, Yei Gonzalez m.fl)  debutalbum, dokumentär, en egen burgare - samt en nominering på Manifestgalan inom kategorin “Årets hiphop”. Han släppte endast två singlar under 2020, men gör inte fansen besvikna när han nu startar 2021 med releasen av dubbelsingeln “Ingen annan" / "Jag ljög”. 

Som alltid utmärker sig Greekazo med sina smarta metaforer och roliga liknelser som väcker lyssnarens uppmärksamhet. Det hörs genomgående på båda singlarna. På “Jag Ljög” visar Greekazo upp ett brett register av bars och flow, över ett beat från producenten Nasty. Låten handlar om rapparens vardagligsliv och olika situationer när han behövt ljuga - situationer som många kan känna igen sig i. 

“Hon sa do you love me? Yes jag ljög / Jag satt på förhöret, yes jag ljög / Som tuggummi jag är extra, men extra hög / Morsan sa du becknar, yes jag ljög.”

På det andra spåret  “Ingen annan” presenterar Greekazo dock en känsligare sida, även om sång blandas med hans utmärkande och finurliga bars och punchlines. Det är ett mörkt och kallt spår producerat av Dat Boi Yony. Vi hör honom berätta om en rå ride-or-die livsstil. Låten får dessutom en tillhörande musikvideo som är producerad av Mogz, som släpps inom kort.

“Antingen min mamma gråter eller din mamma gråter, jag kan inte lägga en tår på hennes kind, hon e glad för denna låten hoppas hon blir glad för denna låten” 

Båda singlarna ges ut via skivbolaget HotSpotMusic och kan höras på Spotify nu! 

Text: Haris Pozega