Greekazo återvänder med ny musik på "HÅLL KÄFTEN"

Efter över ett år utan nya släpp återvänder rapparen med en energisk Jersey Club-banger – samplar Myra Granbergs "HKF"

Sedan ”OFFERKOFTA” släpptes i slutet av 2022 har det varit relativt tyst om Greekazo. Han medverkade på remixen till UK-rapparen Aitchs ”Baby” kort därefter i december 2022, men under 2023 saknade vi släpp helt från rapparen.

”Jag har varit borta från musikscenen på mer än ett år. Jag behövde luta mig tillbaka och utvecklas både som människa och artist. Jag känner att ’Håll Käften’ är startskottet för nästa steg i min musikkarriär”, säger Greekazo om sin nya singel.

Så sent som för ett par veckor sedan hoppade han dock på norska Broiler & Hjorterud Allés ”1 till” och nu fullbordar han comebacken med egna singeln ”HÅLL KÄFTEN”, som samplar och interpolerar Myra Granbergs superhit ”HKF (Håll käften & försvinn)” från 2020.

Över en studsig produktion som blandar Jersey Club med de hårdträffande tempon som Greekazo är som bäst på att lägga sina humoristiska bars över. Även här visar han upp sin förmåga att omvandla ord och meningar till nya betydelser, oftast med en twist som visar att han alltid har glimten i ögat.

Min nya musik handlar om mitt vardagliga liv, där känslor som svek, lycka, och relationsdrama förekommer ofta. Jag försöker måla upp en bild med mitt roliga ordspråk och punchlines där jag beskriver olika scenarios som både jag och många runtomkring mig upplever på både gott & ont. Min musik kan ibland anses vara hård och ärlig men att jag gör det med en gnutta charm”, säger Greekazo.

Lyssna på ”HÅLL KÄFTEN” och mer ny musik i DOPEST Playlist!