Gucci x adidas är snart här. För ungefär två månader sedan bekräftade modeföretagen det oväntade samarbetet efter veckor av rykten och spekulationer. Nu har resultatet av arbetet för första gången visats upp i en Carlijn Jacobs regisserad fotokampanj. Från bilderna inspirerade av arkivbilder med sportig rekvisita, ser vi en 70- och 80-tals retrodoftande kollektion med färgglada produkter från topp till tå. 

Den italienska modedesignern Alessandro Michele är personen bakom kollektionen som tydligt blandar två världar som vanligtvis står långt ifrån varandra. Resultatet är en sorts hybrid mellan formella kläder och sportkläder, med allt från läderklackar, mocka loafers och sidenscarfar till sportpikeer, tracksuits, träningsbyxor och hårband. Det är helt klart en bred kollektion som erbjuder allt mellan kläder, väskor, accessoarer och sneakers - däribland flera versioner av klassikern adidas Gazelle - med allt som oftast djärva färger, adidas tre ränder och trefoil eller Guccis monogram tryck på produkterna.

Det första släppet från adidas x Gucci lanseras den 7 juni 2022 i utvalda Gucci-butiker, vissa popup-affärer och online på Guccis webbplats, såväl som via adidas CONFIRMED-app. Här kan du spana in hela kollektionen!

Håll utkik på Dopest.se för information om samarbetet!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av adidas Originals (@adidasoriginals)