• Malmö New Wave

Guleed släpper dansanta och känslosamma singeln ”DEALAS”

Malmö tillbaka igen med en afro-trap banger

Malmö-rapparen Guleed har haft en minst sagt fullspäckat studioschema under 2021. Vi har fått höra på ett flertal singlar, en EP, samt albumet 21, och hit-maskinen visar inget tecken på att sakta ner. Idag släpper han singeln ”DEALAS”, som garanterat får huvudet att gunga.

Han fortsätter på det dansanta spår vi fick på de senaste släppen i ”Ma Zone” med Blizzy, och ”MULA”. Denna gång hörs Guleed ta det lite känslosammare över de Afrobeat-inspirerade trummorna och vackra pianomelodierna. Malmö New Wave-rapparen behåller trots allt sin extrema melankoli i både rösten samt texterna. Han hörs berätta om uppväxten samt spotta några vackra samhällskritiska bars.

"Det inte lätt när systemet är på dig

13 bast ville redan gå flytta på lådor

Liten kid men jag hade ba' för många frågor

Värför mitt folk svälter när andra fick gåvor?"

För de som redan älskar låten kan ni redan nu börja längta till klockan 15:00, när den officiella musikvideon landar på MNW's Youtube-kanal.

"DEALAS" är ännu en uppvisning på artistens extremt mångsidiga talanger, när han ännu en gång hörs glida i högsta klass på ett studsigt beat som detta. Från hård trap som på "Palm Angels", till känslosam sång som på "Tärningar", till Afrobeat och dansanta melodier - vad är det Guleed inte kan leverera på?

Lyssna på "DEALAS" med GULEED i DOPEST Playlist nedan!