Gunna ger oss ännu ett lyxigt album med 'DS4EVER'

Den fjärde delen i serien bryter diskret nya banor

Sedan ”Drip Too Hard” har Atlantas egna Gunna gått från öra till öra och meme page till meme page för att nu vara etablerad som ett av gamets största namn. Många var vi som föll för rapparens drömlika flows och beats – även om vi inte alltid hänger med alla referenser till skinny jeans och exotiska lyxmärken. Idag är han tillbaka för den efterlängtade del fyra på serien som startade allt: Drip Season.

Introduktionen ”private island” ger oss en masterclass i Gunnas relaxerande sound. Himmelska gitarriff blandas med reverbade röst-samples och lämnar en lågmäldig plats för artisten att flyta som en pappersbåt på det likvida beatet.

Ett spår som många väntat på är ”poochie gown”, där ”Lemonade”-rapparen släpper det lugna och sköna för hårda vokaler strippade från melodi. Han låter hungrigare än vanligt och lämnar ingen sten ovänd när han dessutom dissar legenden Freddie Gibbs av någon anledning.

”Mop” gästas av ingen mindre än den nära vännen och ikonen Young Thug. Inslaget är sticker ut från tracklistan när de två hörs bolla med ett väldigt prat-likt flow. ”Melodierna” på andra versen samt refrängen påminner om en helt vanlig konversations olika tonarter. Det blir nästan som ett rim för barn efter ett tag och lägger en härlig komisk touch på det hela.

En annan gäst som tog tillfället i akt för att leverera lite extra hårt är Floridas älskade Kodak Black. På ”how you did that” hörs de två gå back-to-back på en nostalgisk flöjt-banger. Kodak lägger sitt hjärta i melodierna och skiner kanske starkast av alla gästerna.

Medan låtar som ”alotta cake”, ”livin wild”, och ”flooded” inte direkt ger oss något nytt, blir de till perfekt fan-service spår. Många av oss vänder oss till Gunna för just denna lugna gitarrvibb och inslag som dessa bevisar oss ännu en gång rapparens förmåga att leverera just detta. Vibben tar dock en ännu lugnare och nästan R&B-ig approach på ”you & me”, som gästas av sångerskan Chlöe. Det blir en perfekt mix mellan en klassisk ballad och melodisk hip-hop som onekligen sticker ut. R&B-dragen kommer senare tillbaka för ”die alone”, som gästas av den lovande Yung Bleu samt ingen mindre än Chris Brown.

För alla OGs, tar ”south to west” oss tillbaka till Drip Season 2, Wunnas favoritproducent Turbo lägger ett episkt fiolbeat och för tankarna till hits som ”Award”.

Stjärnduon kommer den med tillbaka på ”25k jacket” när Lil Baby tar sig in i gästlistan med en stenhård och nonchalant refräng på ett beat som nästan skulle passa för Lil Durk. Ännu en gång visar de två rapparna deras fantastiska kemi i både flows och sound i överlag.

Drip Season 4, eller DS4EVER ger oss fans just vad vi väntat med uppdaterade beats och nya drag. Medan det hypnotiska soundet fortfarande är kvar, ser vi hur Gunna sakta men säkert även rör sig in mot nya riktiningar, och hittills briljerar han där med.

Lyssna på DS4EVER nedan!