Gunna spelar live – Backar Young Thug

Efter att ha släppts från det uppmärksammade YSL-ärendet har rappare fått ”snitch”-stämpel, nu går han upp på scen igen

Historien kring Young Thug och RICO-fallet mot hans YSL är fortfarande igång. Thug själv har pekats ut som ledare för det gäng som enligt åklagarna döljs bakom skivbolaget, under en rättegång som pågått i flera månader. Gunna har tidigare varit något av en högra hand för Thug, på musiksidan åtminstone, då han släppt stora hits åt YSL både på egen hand och tillsammans med sin mentor. "Hot", "mop" & "Ski" för att nämna några.

När Gunna släpptes ur häktet tidigare under rättsprocessen började dock en spricka formas mellan rapparen och hans tidigare vänner, då det kom ut uppgifter om att han bland annat ska erkänt att YSL är en kriminell organisation. Händelsen har varit en av hiphop-årets största kontroverser, medans Gunna själv har nekat att hans uttalanden ska kunna påverka caset på något vis.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DJ Akademiks (@akademiks)

Under söndagskvällen den 10:e september svensk tid spelade Gunna live för första gången sedan åtalet påbörjades för mer än ett och ett halvt år sedan. Han har under våren hunnit släppa albumet A Gift & a Curse med hitsen "fukumean" & "bread & butter", varav den sistnämnda fungerade som ett uttalande gällande YSL-situationen. Han har dock hållit sig borta från scenerna, men när han nu gjorde comeback på Barclay's Center i New York var det med fortsatt stöd för Thug.

Under "Hot" visades texten "FREE JEFFERY" i stor text, samtidigt som Gunna rappade Thugs vers (Jeffery Lamar Williams är Young Thugs riktiga namn). Han pratade inte om fallet rakt ut under konserten, men den är den första av två headline-shower i september. Gårdagens spelning kallades "The Gift", medans den kommande spelningen i Los Angeles kallas "The Curse". Den går av stapeln den 28:e september, om vi hinner få höra något mer innan dess återstår att se.