Gunna nekas borgen – rättegång planerad 2023

Enligt domaren är Gunna en ”dokumenterad gängmedlem”och utgör en fara för eventuella vittnen

För drygt två veckor sedan greps Young Thug. Han och 27 andra medlemmar i skivbolaget YSL Records, däribland rapparen Gunna, står anklagade för att ha brutit mot RICO och misstänks ha varit delaktiga i gängrelaterade aktiviteter som mord, vapenbrott, rån och misshandel. Dessutom menar åklagaren att YSL i själva verket är ett "gatugäng". Kort efter att Young Thug häktades, ställde även Gunna in sig hos polisen den 11 maj.

Nu ryktas det att en domare vid Fulton County ska ha nekat Gunna borgen. Ett datum för rättegången ska även ha spikats till början på nästa år, 2023. Detta rapporterar journalisten Jewel Wicker - som medverkade vid ett av Gunna's förhör under gårdagen.  Det exakta datumet för rättegången är den 9 januari 2023, säger hon. Det återstår att se om Gunna's advokat kommer lämna in en överklagan.

Enligt Fox 5 Atlanta hävdar Gunna att han är oskyldig till anklagelser om inblandning i gängaktiviteter. Åklagarsidan beskrev Gunna som: "inte bara bekant med YSL" utan även en "dokumenterad gängmedlem" och "chef" i en "ledande ställning". De har även använt sig av låttexter för att stärka sina anklagelser - vilket mötts av mycket kritik.

Domaren tog beslutet att inte ge Gunna borgen då han anses utgöra en fara gentemot eventuella vittnen. Young Thug's ansökan om borgen har ännu inte behandlats på grund av pågående "intresse konflikter". Ett beslut ska fattas den 2 juni, men efter Gunna's utfall ser det inte ljust ut.

Gunna's pressteam har ännu inte kommenterat fallet. Du kan läsa mer om hela fallet nedan.

Allt vi vet om åtalet mot Young Thug, Gunna & YSL Records