Gunna släpper albumet 'One of Wun'

Andra albumet efter frigivningen från fängelset fortsätter YSL-rapparens formstarka comeback

Älskad eller hatad, underskattad eller överskattad. Åsikterna om Gunna är oftast delade, men det är oundvikligen så att han engagerat fans av hiphop världen över sedan genombrottet mot slutet av 10-talet. Med hits som ”Drip or Drown”, ”Top Off” och Lil Baby-collaben ”Drip Too Hard” blev Gunna YSL Records näst största stjärna efter grundaren Young Thug, men det var samma relation som förändrade allt.

När hela YSL arresterades med misstankar om att de frontade en brottslig verksamhet valde Gunna att ta en ”plea deal” för att släppas ut mot borgen. Ett avtal där han inte direkt vittnade, men behövde erkänna för rätten att han var medveten om att YSL var ett gäng utöver ett skivbolag. Gunnas drag delade rapvärlden i två läger, där den ena hyllade honom för hans mod medans den andra kallade honom för en ”snitch”.

Albumet A Gift And A Curse blev Gunnas svar på tal och genom stora hits som ”fukumean” visade han direkt att han inte tänkte lämna rampljuset. När vi nu äntligen får ta del av uppföljaren One of Wun är det är fortsatt bevis på en fortsatt framgångssaga, där Gunna utvecklar nya egenskaper inom genrer som afrobeats samtidigt som han håller kvar i trapen som skapade honom.

Genom de 20 spåren gästas han av Offset, Leon Bridges & Roddy Ricch, medans tidigare rapvänner får ta emot smygdissar. Drake är bland de som allra tydligast får sig en känga på ”Still Prevail”, där han likt Rick Ross, Metro Boomin, Future & Kendrick Lamar dissar Drizzy för hans skönhetsoperationer.

”Have the Cuban, I don’t wanna link
I clear all the tabs
They pay for their abs” 

Lyssna på One of Wun på Spotify!