'Habbo Hotel' är tillbaka – så spelar du

Det virtuella hotellet slår upp sina dörrar igen nio år efter nerstängningen – så kan du skapa ett konto och spela 'Origins'

Om du var med under 00-talet finns det en stor chans att du spelade, eller åtminstone visste om, fenomenet som var Habbo Hotel. Spelet fanns tillgängligt direkt i webbläsaren och spelades tillsammans med människor från hela världen, där spelare tillsammans bodde på ett hotell där man chattade, inredde och spelade.

Spelet lanserades först år 2000 av det finska företaget Sulake. 2003 kom den svenska versionen av spelet och det är runt denna period som det tog fart på riktigt och blev ett ungdomsfenomen, med ett snitt på tusentals spelare online samtidigt bara i Sverige.

2015 la dock Habbo Hotel ner sina servrar världen över, till stor del på grund av en dalande popularitet efter 10-talet rullade in. Spelet har dock levt kvar som ett nostalgist minne hos många och nu har Sulake valt att ta tillbaka spelet, precis som det såg ut 2005, genom Habbo Hotel Origins.

”Om du spelade 2005 ska hotellet kännas precis som du minns det. Vi har varit noggranna med att se till att hotellets känsla efterliknar hur det var för över 18 år sedan”, skriver utvecklarna i ett blogginlägg.

För att spela behöver du skapa ett nytt konto på www.origins.habbo.com, du kan alltså inte använda ditt gamla användarnamn längre då det är en helt ny server. Efter att ha laddat ner Habbo-klienten för macOS eller Windows kan du logga in och sedan är det bara att börja spela som att det vore 2005.

I skrivande stund är spelet endast tillgängligt för datorer med en åldersgräns på 18+. Detta till skillnad från originalet där åldersgränsen var 13 år. Enligt blogginlägget kommer spelet att uppdateras frekvent framöver, så håll utkik på hemsidan för att följa resan.