• Foto: Haglöfs
  • Foto: Haglöfs
  • Foto: Haglöfs
  • Foto: Haglöfs
  • Foto: Haglöfs

Haglöfs vill uppmana till äventyr med ROC-Series

Utforskar bergsbestigning & klättringsvärlden

Haglöfs har byggt sig ett namn inom lifestyle-modevärlden för sin dedikation till att producera plagg som skyddar i alla väder. Med sin nyaste kollektion inför hösten och vintern 23/24 vill de fortsätta utveckla sin expertis in i klättringsområdet.

Plaggen i ROC-serien är utformade för att erbjuda heltäckande skydd och samtidigt ge maximal rörelsefrihet på bergväggar. Haglöfs kommer även att fördjupa sig i klättringsvärlden under säsongen, och utforska balansen mellan adrenalinrushen i bergsbestigningar och den nödvändiga säkerhet som krävs för att klara av dem.

ROC-serien består av slittåliga och robusta produkter som är kompatibla med all typ av säkerhetsutrustning för bergsbestigning. Som en stor del av designprocessen har Haglöfs tillsammans med ambassadörer och klättrare genomfört fälttester i riktiga klättringsmiljöer för att optimera produkterna.

“Vi arbetar alltid med ett tydligt ‘varför’ under design- och utvecklingsprocessen av våra produkter, fokuserar på aktiviteten samt olika potentiella produktrelaterade frustrationer hos konsumenten som man vill eliminera”, säger Annasofie Jakobsson, chefsdesigner på Haglöfs.

Inkluderat i kollektionen finns bland annat skaljackan Spitz, vindjackan Roc Flash & aktivitetsbyxan ROC GTX.  Haglöfs ROC Series-kollektion kommer att finnas tillgänglig från och med idag den 7:e november på Haglöfs hemsida och i butik.