Han Kjøbenhavn gör kollektion för Diablo IV

Danska klädmärket tar på sig att "Make Hell Beautiful" tillsammans med Activision Blizzard, presenterades med en pop-up

Gaming och mode är två världar som då och då slår sina krafter ihop. Ibland är det på mer hyllande vis, som Super Mario Bros-kollektionen tillsammans med Levi’s. Ibland gränsar det dock rent av linjen till high-end eller streetwear-fashion, något nu danska Han Kjøbenhavn gör bevis på med sitt samarbete med Blizzard-spelet Diablo IV.

Under Milan Fashion Week tidigare i år presenterade Han Kjøbenhavn den nya kollektionen ”Chthonic Penumbra” som är framtagen med inspiration från Diablos mörka och gotiska universum. Nu fortsätter de samarbetet och släpper en gemensam ”launch capsule collection”, med mer direkt ”merch” från spelet som släpptes under förra veckan.

”There is an intensity of emotions that really combine the two worlds here”, sa Han Kjøbenhavn-grundaren Jannik Wikkelsø Davidsen om släppet.

I fredags presenterades kläderna med en konstinstallation och upplevelse i Han Kjøbenhavns flaggskeppsbutik i Soho i London. Den täta och dramatiska atmosfären från visningen i Milano var påtaglig även här och för få det dystopiska ljudlandskapet från spelet till liv hölls även ett live-framträdande från metal-artisten Berstuk.

Kollektionen består av t-shirts, hoodies och crewnecks. De har alla en sliten look och som ger ett rått men ändå tydligt uttryck, med motiv och fraser som passar spelets goth-aestethic. De har skapat dessa effekter med en naturlig stentvätt det kraftiga tyget i  100% bomull, istället för den mer vanliga kemiska metoden.

Kollektionens tre plagg finns tillgängliga nu på Han Kjøbenhavns hemsida.