• Foto: Ubisoft / Owo
  • Foto: Ubisoft / Owo

Tröja ska låta dig känna knivhugg i Assassin’s Creed: Mirage

En haptisk tröja ska med hjälp av elektroder simulera känslan av att bli knivhuggen, slagen eller liknande i Ubisofts kommande spel

Ubisoft har under våren och sommaren rullat ut en rad trailers för nästa del i en av deras mest framgångsrika serier: Assassin's Creed: Mirage. Spelet ska enligt utvecklarna själva vara en hyllning till de första två spelen i serien och utspelar sig i Iraks huvudstad Bagdad under 800-talet. Man kommer att spela som karaktären Basim Ibn Ishaq som introducerades i det tidigare spelet "Valhalla".

I uppladdningen till spelets release i höst kommer nu en nyhet som tar klyschan att "bli ett med spelets värld" till en helt ny nivå. Företaget Owo har nämligen tagit fram en haptisk tröja till spelet, som genom elektroder i tröjan (vars design syns på bilderna i galleriet) kan stimulera upp till tio olika punkter på överkroppen och armarna samtidigt för att efterlikna händelser i spelet. Detta kan bland annat betyda att du känner av när din karaktären blir huggen med en kniv, slagen eller går emot olika material. Hittills har inga trailers på exakt denna "special edition" dykt upp, men det finns en del videos med samma teknik från Owo.

Den haptiska tröjan kostar cirka 5 700kr (499€) och släpps tillsammans med spelet till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X den 12:e oktober. Tröjan ansluts trådlöst med Bluetooth och har cirka åtta timmars batteritid samt att den är kompatibel med andra spel på sina respektive plattformar. Owo har nämligen producerat en rad liknande produkter tidigare, som finns tillgängliga på deras hemsida.