Här är alla lottade grupper till Fotbolls-VM 2022

Pågår i Qatar mellan 21 november och 18 december

Fotbolls-VM 2022 spelas i Qatar mellan 21 november och 18 december. Under förra veckan lanserade adidas den officiella matchbollen för VM 2022. I fredags lottades även gruppspelet till Qatar-VM. Hittills är 29 av 32 landslag klara för mästerskapet, och ytterligare tre nationer kommer senare att kvala in till VM-turneringen. 

I Europa ställs vinnaren mellan Skottland och Ukraina, mot Wales i en avgörande match om VM-biljetten. Från övriga världen möts Australien och Förenade Arabemiraten i en kvalmatch, där vinnaren tävlar med Peru om en plats i gruppspelet. Även Costa Rica och Nya Zeeland spelar en avgörande match om en VM-biljett.

Totalt handlar det om åtta grupper, med fyra nationer i varje grupp. Där seedningen på Fifas världsranking avgör ur vilken pott som länderna drogs från. När lottningen senare stod klar visade det sig att Spanien och Tyskland gör sällskap med Japan och Costa Rica/Nya Zeeland i gruppspelet. Våra grannar Danmark möter Frankrike, Tunisien och Peru eller Australien/Förenade Arabemiraten. Dödens grupp kan mycket väl vara Grupp G, där Brasilien bör gälla som klara favoriter, men Serbien, Schweiz och Kamerun utgör en jämn drabbning om övrigt avancemang.

Här nedan är alla grupper i vinterns fotbolls-VM! 

Grupp A:

 1. Qatar
 2. Ecuador
 3. Senegal
 4. Nederländerna

Grupp B:

 1. England
 2. Iran
 3. USA
 4. Wales eller Skottland/Ukraina

Grupp C:

 1. Argentina
 2. Saudiarabien
 3. Mexiko
 4. Polen

Grupp D:

 1. Frankrike
 2. Peru eller Australien/Förenade Arabemiraten
 3. Danmark
 4. Tunisien

Grupp E:

 1. Spanien
 2. Costa Rica eller Nya Zeeland
 3. Tyskland
 4. Japan

Grupp F:

 1. Belgien
 2. Kanada
 3. Marocko
 4. Kroatien

Grupp G:

 1. Brasilien
 2. Serbien
 3. Schwiez
 4. Kamerun

Grupp H:

 1. Portugal
 2. Ghana
 3. Uruguay
 4. Sydkorea