I sommar går favorittippade Sverige för EM-guld borta i England. Det gör dem med en helt ny matchtröja med en kaxig hälsning till motståndarlagen. När adidas och Svenska Fotbollförbundet i dag presenterar den officiella EM-tröjan “How to Stop Sweden”, inrymmer tröjan den kompletta guiden för hur man slår Sverige i sommar. 

Under sommaren 2021 kom damlandslaget tvåa i OS. Det tillsammans med många andra fina resultat den senaste tiden, gör att vi välförtjänt ligger tvåa på FIFA’s världsranking och är favorittippade inför sommarens EM-slutspel. Årets landslagströja hyllar därmed damernas framgångar, och är samtidigt en kaxig hint till de övriga deltagarländerna som via tröjan kan ta del av en komplett lag-och spelaranalys specifikt framtagen för EM i England. I matchtröjan finns nämligen en tryckt guide med en fullständig analys av alla spelarnas styrkor och speltaktik: 

I analysen avslöjar vi exakt hur vi vinner, hur vi spelar och hur motståndarlagen - kanske - har en chans att slå oss. Vårt lag är bättre än någonsin, och vi går in i EM med pepp och självsäkerhet. I sommar hoppas vi att hela svenska folket står bakom oss, det är en stor tid för vårt lag”, berättar Stina Blackstenius, anfallare i Sveriges landslag

Tröjan går som vanligt i färgkombinationen gult och blått. Designen hämtar denna gång inspiration från Sveriges havskust, med en böljande siluett runt halsen som återspeglar formen på Sveriges kustlinje. Tillsammans med matchtröjan släpps även den digitala guiden howtostopsweden.com. Guiden är framtagen av landslagets egna matchanalytiker Anders Eriksson, och lyfter de svenska spelarna och ger tips på hur motståndarna kan försöka att anpassa taktiken för att slå oss. 

Årets landslagströja finns tillgänglig i adidas butiker, på Svenska Fotbollförbundets hemsida och hos utvalda återförsäljare från och med den 7e april. EM-tröjan med den kompletta laganalysen säljs i begränsad upplaga på Svenskfotboll.se.