• Foto: @sacaioffical
  • Foto: @sacaioffical

Här är första bilderna på sacai x Nike Cortez

Sneakermodellen firar sitt 50 årsjubileum

Det japanska klädmärket sacai och Nike har under åren genomfört massvis av hypade samarbeten. Både kläder och sneakers har fått sina egna unika tolkningar, där dubbla swooshes, höga sulor och utmärkande tungor främst varit samarbetets signaturmelodi.

Tidigare har det ryktats om att duon ska släppa flera versioner av den klassiska Nike Cortez modellen väldigt passande då Forrest Gumps egen favoritsneaker firar sitt 50 årsjubileum under 2022. Idag ger sacai slutligen en första officiell titt på de kommande modellerna.

I samband med presentationen av märkets FW22 kollektion, visar märket upp två olika färgställningar av sneakern på deras Instagram bilder. Dels verkar det handla om en klassisk vit och röd version, med blåa och gråa detaljer. Så även en grå och mörkblå tolkning. Utöver sacai´s klassiska inslag, ser det ut som att sulan bytts ut till en mix av den klassiska Cortez sulan, tillsammans med en Air Zoom bubbel-sula. 

Än så länge har det inte presenterats något officiellt releasedatum. Troligtvis sker en release senare under 2022, eftersom sneakern verkar vara inkluderad i sacais fall/winter-kollektion.

Håll utkik på Dopest.se för mer nyheter om samarbetet!

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av sacaiofficial (@sacaiofficial)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av sacaiofficial (@sacaiofficial)