Här är nya Apple iPad & iPad Mini

Apple har släppt en ny iPad med snabbare processor samt nya iPad Mini med större skärm

Det var en fullspäckad presentation där Apple presenterade nya iPhones, en ny Apple Watch samt nya iPads.

Apple presenterade nya iPad (nionde generationen) med det kraftfulla A13 Bionic-chippet som ger Apples populäraste iPad ännu mer prestanda och ett batteri som räcker hela dagen. Apples iPad har  en 10,2-tums Retina-skärm med True Tone, en skärmkamera med ultravidvinkel, 12 MP och Centrerat, stöd för Apple Pencil (första generationen) och Smart Keyboard, intuitiva iPadOS 15 samt dubbelt så mycket lagringsutrymme jämfört med föregående generation. 

A13 Bionic-chippet, vilket ger ett prestandalyft på 20 procent jämfört med föregående generation. 

Avancerad skärmkamera med ultravidvinkel, 12 MP och Centrerat

Centrerat-upplevelsen på iPad Pro finns nu på iPad tack vare den nya skärmkameran med ultravidvinkel och 12 MP samt Neural Engine, så att användarna kan ha ännu mer fängslande videosamtal. Om användarna flyttar på sig så panorerar Centrerat automatiskt för att hålla kvar dem i synfältet. Om fler personer ansluter till samtalet kan kameran identifiera även dessa. Den zoomar sedan ut så att alla görs delaktiga i samtalet. 

iPad Mini

Nya kraftfulla iPad mini presenterades med en ny design och större 8,3-tums Liquid Retina-skärm. Tidigare har iPad Mini haft en A12-processor men med det helt nya A15 Bionic-chippet har nya iPad mini upp till 80 procent snabbare prestanda än föregående generation, vilket gör den till Apples kraftfullaste iPad mini någonsin.

iPad mini har fått en ny usb-c-port och TouchID i strömknappen. Andra nyheter är b.la. nya avancerade kameror (12 megapixel med 4K-videoinspelning), Centrerat och stöd för Apple Pencil (andra generationen).  Nya iPad mini kan beställas från och med idag, och finns i butik från och med fredagen den 24 september.

Priser och tillgänglighet

Nya iPad och iPad mini finns att beställa från och med idag på apple.com och i Apple Store-appen, från och med fredagen den 24 september.

Wi-Fi-modeller av iPad kostar från 3 995 SEK och Wi-Fi + Cellular-modeller kostar från 5 495 SEK. Finns i färgerna silver och rymdgrått. Nya iPad har 64 GB lagringsutrymme från början, dubbelt så mycket som föregående generation. Ett alternativ på 256 GB finns också.

Wi-Fi-modeller av iPad mini kostar från 5 995 SEK och Wi-Fi + Cellular-modeller kostar från 7 795 SEK. Nya iPad mini i konfigurationer med 64 GB och 256 GB finns i färgerna rosa, stjärnglans, lila och rymdgrått.

Apple Pencil (första generationen) som är kompatibel med iPad (nionde generationen) finns att köpa för 1 099 SEK.