• Virgil Abloh
  • Supakitch
  • Noah Lyon
  • Seulgi Lee
  • Misaki Kawai
  • Craig Green
  • Chiaozza

Här släpps Virgil Abloh x IKEA ”KEEP OFF” mattan & resten av Art event kollektionen

Se vilken butik som får in flest ”KEEP OFF” mattor

Att IKEA har gått ihop med Virgil Abloh för ett samarbete är nog inte många som har missat. Det  hypade samarbetet teasades första gången i juni 2017 och sedan dess har intresset varit enormt. Förra året visades IKEA och Virgil upp hela kollektionen som man döpt till "MARKERAD", något som gjorde efterfrågan ännu större. När "MARKERAD" släpps exakt har ännu inte kommunicerats mer än att utvalda IKEA varuhus i Sverige kommer att få in det senare under 2019. Men en möbel som går att få tag på från IKEA x Virgil Abloh redan denna vecka är den tidigare uppvisade "KEEP OFF" mattan som släpps som en del av IKEAS konstsatsningen IKEA Art Event 2019.

Satsningen består av åtta mattor från ledande konstnärer och modeskapare runt om i världen. I år ser vi förutom Virgil Abloh även kreatörer som Craig Green, Noah Lyon, Misaki Kawai, Filip Pagowski, Supakitch och Chiaozza som alla släpper varsin matta.

Mattorna släpps nu på torsdag den 2 maj i en begränsad upplaga. Den populäraste mattan är dock utan tvekan Virgil Ablohs "KEEP OFF" matta som det enligt uppgifter till Dopest kommer att finnas en störst andel av i Kungens Kurva-butiken. Enligt uppgifterna får Kungens Kurva in 53 mattor där alla dem som står först i kö vid öppning kommer att få en biljett som garanterar att de får köpa mattan de vill ha. Detta för att undvika ett springande publikhav när dörrarna öppnas. Köpantalet är begränsat till en IKEA Art Event matta per betalande kund.

Övriga butiker som får in IKEA Art Event 2019 kollektionen är:
IKEA Kungens Kurva
IKEA Barkarby
IKEA Bäckebol
IKEA Kållered
IKEA Malmö
Kollektionen släpps inte online.

Se hela kollektionen i ovan bildgalleri och springa till IKEA asap och börja campa om du ska ha någon chans på "KEEP OFF" mattan. Missa heller inte IKEAS kommande samarbete med SONOS.