Med de senaste årens framväxt av high-fashion inspirerat av punk och mörka färgtoner (Balenciaga & Yeezy för att nämna två) är det kanske inte så konstigt att designers nu går rakt till källan. Louise Goldin är en brittisk designer som tidigare bland annat arbetat under just Kanye West och Yeezy, främst under tiden 2011-2018 då märket tog form på riktigt.

Efter att ha blivit utsedd till Creative Director under början av 2022 kommer nu Goldin med sin allra första kollektion för motorcykel-ikonen Harley Davidson, under namnet "Bar & Shield" som refererar till märkets klassiska logga. Kollektionen består av hoodies, t-shirts, byxor, accessoarer och såklart en läderjacka, alla med den gråtonade och skrovliga känsla som mycket av Yeezys designs har bestått utav.

"Shield draws upon 120 years of legacy that have defined the motorcycle aesthetic as we know it –Deconstructed, re-imagined and re-engineered for tomorrow", så beskrivs kollektionen av Harley Davidson själva.

Vad som komma skall av biker-märket framöver är det ingen som vet, men "Bar & Shield" är utan tvekan en markering att de vill tas på allvar. Kollektionen finns tillgänglig nu på Harley Davidsons hemsida.