Harry Potter-serie kan vara på väg – här är vad vi vet

En tv-serie baserad på de klassiska böckerna & filmerna avslöjades i april 2023 – nu börjar det hända saker bakom kulisserna

I april 2023 meddelade Warner Bros. Discovery via ett pressmeddelande att de planerar en Harry Potter-serie på streamingtjänsten HBO Max. Uppgifterna var sparsamma men samtidigt ambitiösa, då företaget hävdade att de siktar på säsonger som ska räcka i tio år.

”Berättelserna från Rowlings Harry Potter-böcker kommer att bli en tio år lång serie som produceras med samma episka hantverk, kärlek och omsorg som denna globala franchise är känd för”, skrev WBD i pressmeddelandet.

Än så länge är serien bara i ”pre-production” vilket innebär förberedelser för manus, rollbesättning och filmningsplatser. Nu avslöjar dock Deadline att fyra manusförfattare har fått visa upp sina idéer för produktionsledningen. Dessa är Martha Hillier, Kathleen Jordan, Tom Moran och Michael Lesslie, rutinerade författare som bland annat jobbat på serier & filmer som The Last Kingdom, Teenage bounty hunters, The Hunger games: The Ballad of songbirds and snakes och The Devil’s Hour.

Deadline rapporterar att dessa pitchmöten ägde rum i Los Angeles den här veckan och att utvalda manus kommer att gå vidare till nästa omgång som hanteras i Storbritannien. Det är oklart hur involverad Harry Potter-författaren J.K. Rowling har varit i processen, men hon lär dock vara relativt delaktig i framtagandet då hon är namngiven som exekutiv producent.

Den sista filmen, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 släpptes på bio 2011 och den sista boken som Deathly Hollows baserades på kom 2007.