Foto: HBO Max / Sky

Stuntman blev förlamad under Harry Potter – Nu får han dokumentär

Producerad av huvudrollsinnehavaren Daniel Radcliffe

David Holmes var en tonårig gymnast som vilken annan när han växte upp i den lilla engelska staden Essex. Hans liv vändes dock upp och ned när han blev utvald till att spela Daniel Radcliffes stuntdubblett i den första Harry Potter-filmen. Året var 2000 och David var då 19 år gammal, medans Daniel bara var 11.

Trots åldersskillnaden övertygade deras insatser publiken och under de kommande tio åren blev de ett radarpar. Under inspelningen av den näst sista filmen i serien, Harry Potter och dödsrelikerna – Del 1 från 2009, hände dock något som återigen skulle förändra Davids liv. Under ett misslyckat stunt ådrog sig den då 30-åriga David en allvarlig ryggmärgsskada, som gjorde honom förlamad från nacken och nedåt.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av David Holmes (@davidholmes83)

Daniel Radcliffe stod dock alltid kvar vid sin väns sida och nu är han med som exekutiv producent på dokumentären David Holmes: The Boy Who Lived, som följer Davids liv innan och efter olyckan. Dokumentären är enligt honom själv ett testamente på att livet alltid går vidare med hjälp av kärlek och en förlängning på den podcast han startade med Radcliffe under 2020, "Cunning Stunts", där de intervjuar andra stuntmän för att skapa förståelse för riskerna med arbetet.

"Jag kan bara leva tack vare den förenade kärlek och det stöd som jag har haft turen att få. Och det är tack vare denna kärlek och detta stöd som jag kan dela med mig av min resa till er alla", skriver David Holmes på Instagram.

David Holmes: The Boy Who Lived har premiär på HBO Max i november 2023.