• Foto: HBO
  • Foto: Netflix

HBO kan börja släppa serier till Netflix

”Insecure” har dykt upp på amerikanska Netflix i veckan, öppnar dörren för att fler program kan bli börja korsa över

Ett irriterande men vanligt scenario i dagens streamade värld är det utspridda. Du är taggad på att se två specifika serier eller filmer, men de är endast tillgängliga på en viss plattform. När det gäller äldre produkter är det inte ovanligt att de byter ägare ibland men exklusiva serier är oftast fast på sin "hemmaplan" på obestämd framtid, en norm som HBO & Netflix nu verkar vilja rubba på.

HBO Max-serien "Insecure" har nämligen börjat streama på Netflix i USA, med fler serier på ingång. Deadline rapporterar att Netflix och Warner Bros. Discovery har ingått avtal om att börja streama utvalda HBO-serier på Netflix plattform, varav "Band of Brothers", "The Pacific", "Six Feet Under", och "Ballers" är bekräftade som framtida tillskott.

Netflix talesperson Jake Urbanski bekräftade nyheten i ett mail till The Verge men svarade inte på detaljer om när de kommer eller hur länge de är planerade att stanna. Det finns inte heller någon information om liknande byten kommer att ske i Sverige. DOPEST har försökt nå Netflix Nordics för en kommentar men utan framgång.