Headie One släpper efterlängtade albumet 'The Last One'

Tottenham-rapparens senaste projekt knyter ihop säcken från hans mixtape 'The One' – gästas av Stormzy, Skrillex, D-Block Europe m.fl

Headie One var den första artisten från den kontroversiella UK Drill-scenen att få ett album till #1 på UK Official Chart och en singel till topp 10-listan. Headie, som är född och uppvuxen i Tottenham, är en av galjonsfigurerna på scenen och har hämtat inspiration från sydstats- och östkusthiphopens melodier för att skapa sitt karakteristiskt studsiga flow i kombination med skarpa och streetsmarta ordlekar.

Hans resa mot toppen är legendarisk och på hans senaste album The Last One ser både bakåt och framåt på sin karriär. Introspåret ”I Could Rap” är en berättelse om hur han tog beslutet att lämna gatulivet för musiken, grundat i ett minne från tiden i fängelse där han återberättar att ”Civilians on the wing said I could rap”.

Det nya albumet fullbordar berättelsen om Headies historia från mixtapet The One fram till idag. Från smärta och ånger till utveckling och slutligen ett nytt kapitel och en ny början. Projektet symboliserar också ankomsten till en destination. En destination där han nu står ensam, fri från förtrycket från sitt förflutna och på väg mot ett nytt liv.

Med sig på gästlistan har han flera brittiska och internationella storstjärnor, inklusive Stormzy, AJ Tracey, Skrillex, D-Block Europe och Sampha.

Lyssna på The Last One på Spotify!