EP-aktuella H.E.R klar för spelning i Sverige

Intar Cirkus i Stockholm

R&B sensationen H.E.R släppte förra veckan sin nya EP idag I Used To Know Her: Part 2 EP. Med över en miljard streams sen har the singer/songrwiter/musician etablerat sig som en av vår tids mest fascinerande nya röster. Hennes genombrott började med H.E.R. Vol. 1följde upp med H.E.R. Vol. 2– The B Sides, och nu senast I Used To Know Her: The Prelude.

Länge var H.E.R. ansiktslös. Avsändare okänd. I en tid när artister förväntas dela allt kändes det hela uppfriskande. Hennes mjuka R&B och empatiska röst bar dessutom så mycket pondus och karaktär att det biografiska tomrummet fylldes med råge. Namnet H.E.R, en förkortning för Have Everything Revealed, visade sig dock vara en profetia och till slut steg Gabi Wilson själv fram i rampljuset. Ansiktslös eller ej, det är uppenbart att för H.E.R. är det musikens råa, nakna känslor och den tröst den kan ge som räknas. En självlysande anti-stjärna som med sina sånger – mestadels samtida R&B-ballader – stilla exploderar i ensamma själar. Det är på en och samma gång sårbart och stolt. Det är hjärtesorg men också stärkande och feministiskt.

Även om hennes identitet inte längre är ett mysterium, så är det musikens råa, nakna känslor som räknas för H.E.R. En självlysande anti-stjärna som med sina sånger – mestadels samtida R&B-ballader – stilla exploderar i ensamma själar. 11 mars intar H.E.R. vackra Cirkus i Stockholm – biljettsläpp fredag 9 november klockan 10:00 via Luger.se.

Lyssna på hennes EP nedan!