Herbert Munkhammar släpper singeln ”Kamikaze”

Tredje spåret från det kommande albumet

Trots debuten förra året är Herbert Munkhammar långt ifrån debutant, tvärtom har han varit en självklar del av den svenska musikscenen det senaste decenniet. Detta via grupper som Maskinen, Ansiktet och duon Afasi & Filthy. Han inledde året med att släppa låtarna ”Tjuren Ferdinand” och ”Vita Vingar”, som tillsammans med den kommande singeln ’Kamikazepilot’ utgör tre spår från kommande album.

Med fjolårets album Vulkanen visade Herbert Munkhammar ännu ett spektrum av sitt mångfacetterade artisteri. Albumet innehöll både självutlämnande och samhällskommenterande texter med ett lekfullt sätt att vrida på ord och uttryck. Nu är Herbert Munkhammar återigen aktuell med singeln ”Kamikazepilot” - resultatet av samarbetet med Carl Wikström Ask (Daniel Adams-Ray, Veronica Maggio). Producenten som levererar tunga och melodiska beats med en modern ljudbild.

”Både jag och Calle var peppade på att göra något lekfullt, så Calle la grunden och jag freestylade fram melodin och refrängen. "Kamikazepilot" handlar om när man under en längre tid inte gjort sin plikt på utelivsscenen, lite som en skadad atlet som kommer tillbaka för att försöka sig på en grand slam. Man är ringrostig, tar i lite för hårt och det går precis som man kan tänka sig, åt helvete!”

Lyssna på ”Kamikazepilot” som släpps via RMV Grammofon nedan!