• Foto: H&M
  • Foto: H&M

Heron Preston blir en del av H&M

Den framgångsrika streetwear-designern ansluter till en jätte inom fast fashion, får ta över helt egen plattform

I onsdags avslöjade H&M att de ingått ett långsiktigt partnerskap med den populära designern Heron Preston, som är känd för sitt självbetitlade streetwear-märke. Han har genom åren samarbetat med alla från BAPE till Calvin Klein, men hans nyaste move verkar vara långt från en enkel collab.

Preston kliver nämligen på som "Creative Menswear Advisor" för en helt ny plattform kallad H2. Enligt ett pressmeddelande från H&M kommer det nya projektet vara uppdelat i fyra sektioner: designrådgivning (med fokus på herrkläder), specialkollektioner (säsongsbetonade), unga talanger (genom mentorskap) och "cirkulär innovation".

"H&M tilltalar så många olika typer av människor runt om i världen och är ett varumärke för alla. Jag älskar att tänja på gränserna för vad som är möjligt och det kändes som att de verkligen var intresserade av att göra det med mig", sa Preston i ett uttalande.

I samma pressmeddelande utlovas mer information om H2 under de kommande månaderna, så håll utkik på dopest.se under hösten!