Norska rapparen Jonas Benyoub fullkomligt exploderade in på den norska scenen under 2022. Något han gjorde med det hyllade debutalbumet "Zero Love", som innehöll hitsen "Spår I Snøen" och "Mamma Sa". Vad många har missat är dock att Jonas har grindat sedan 2017. Med en rad av singlar och features som sakta byggt upp hans väg mot att bli en av de största i landet. En grind som nu belönas med ett samarbete med en av Norges största genom tiderna.

På nya singeln "Trille" tar han nämligen in duon Karpe som under en karriär som sträcker sig över 20 år blivit en av Norges absolut största musikaliska spelare. Rapduon består av audiovisuella artisterna Chirag Rashmikant Patel och Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid.

Med sina storslagna koncept, allra senast på albumet "Omar Sheriff" (som gjordes tillsammans med dansgruppen Quickstyle), har de skapat sig en helt egen lane i den norska hiphopen. De har producerat hit efter hit, fått ett gäng priser och skapat både rubriker och historia med sina spektakulära liveshower och ambitiösa idéer.

Singelns omslag. Foto: Warner Music Norway

Singeln "Trille" höjer råheten till max med ett hårt slående beat som karaktäriseras av influenser från mellanösterns musik, något de båda akterna har använt sig av i sina projekt tidigare. Jonas Benyoub bjuder på sitt rinnande och melodiska flow som kontrasteras mot Karpes mer raka rap.

Karpes storhet är nog svår att förstå helheten av i Sverige, men med sina enorma turnéer och genreöverskridande projekt är de ett måste att spana in. Videon nedan är från deras turné för "Omar Sheriff", där de spelar låten "BARAF/FAIRUZ" som dessutom gästas av bland andra Jonas Benyoub. En bra inblick i hur stora visioner Karpe är kapabla att förverkliga.

Lyssna på "Trille" i DOPEST Playlist på Spotify nedan!